POZOR! Showroom Brno je přestěhován na novou adresu Purkyňova 3049/35f, 612 00 Brno-Královo Pole.

Kategorie
 
 
 
 
 

Usnadněte si výklad díky průvodcovskému systému

Napsal Michaela Balážová
23. 06. 2022
Usnadněte si výklad díky průvodcovskému systému

V tomto článku bychom vám rádi představili chytré zvukové systémy určené pro turistické průvodce a lektory, či dokonce pro moderování různých akcí. Průvodcovské systémy do velké míry zvyšují kvalitu výkladu nejen na straně lektora, ale zejména i na straně posluchačů. Mikrofon (ať už kabelový nebo bezdrátový) do velké míry šetří hlasivky přednášejícího, na straně druhé se zvyšuje kvalita přednesu, srozumitelnost a hlasitost pro posluchače. V naší nabídce naleznete různé varianty těchto systémů, přičemž každý z nich s sebou přináší své výhody.

Systém TOUR

Systém TOUR je chytrý inteligentní systém, který zajišťuje vysoký komfort přednesu pro posluchače. Poslech výkladu, je v tomto případě zajištěn prostřednictvím sluchátek, kterými disponuje každý posluchač, přičemž vzdálenost mezi lektorem a posluchačem může být až 50 metrů! Zároveň systém umožňuje fungování až 4 lektorů najednou (na různých frekvencích), díky čemuž je možné provádět simultánní přednes v různých cizích jazycích najednou. Posluchač si už jen následně na svém zařízení zvolí frekvenci jazyka, který si přeje poslouchat. Systém lze nakonfigurovat podle vlastních preferencí, sami si tedy můžete zvolit počet vysílačů i počet přijímačů. Pro správné fungování systému je však vždy zapotřebí alespoň jeden vysílač a jeden přijímač. Systém dokáže v nepřetržitém provozu fungovat až 20 hodin.

V naší nabídce naleznete 2 modely průvodcovského systému TOUR:

  • TOUR1
  • TOUR2

Rozdíl mezi těmito dvěma modely je zejména ve směru komunikace. Zatímco TOUR1 zajišťuje jednosměrnou komunikaci od lektora směrem k posluchačům, TOUR2 umožňuje komunikaci obousměrnou, tedy posluchač může komunikovat přímo s lektorem.

TOUR1

 

 

 

TOUR1R - Bezdrátový přijímač průvodcovského systému TOUR pro posluchače, tvoří přijímač a sluchátko. Přijímač má jednoduché a intuitivní ovládání prostřednictvím LCD displeje, který zobrazuje číslo kanálu, stav baterie a hlasitost. Tlačítka přijímače umožňují ovládání zapnutí/vypnutí/mute, nastavení hlasitosti a volbu kanálu. Přijímač obsahuje výstup pro sluchátko (3,5mm jack). Přijímač je plně nabitý za zhruba 6 hodin.

 

 

TOUR1T - Bezdrátový vysílač průvodcovského systému TOUR pro průvodce, tvoří vysílač a mikrofon. Vysílač má jednoduché a intuitivní ovládání prostřednictvím LCD displeje, který zobrazuje číslo kanálu, stav baterie a hlasitost. Tlačítka přijímače umožňují ovládání zapnutí/vypnutí/mute, nastavení hlasitosti a volbu kanálu. Vysílač obsahuje vstup pro mikrofon/linku (jack 3,5 mm). Vysílač je zcela nabitý za zhruba 6 hodin.

 

 

 

TOUR2

Průvodcovský systém TOUR2 umožňuje obousměrnou komunikaci mezi lektorem a jeho posluchači na přenosovou vzdálenost až 50 metrů. Tento systém je skutečným přínosem zejména v rámci větších prostor, příp. na místech s vysokou frekvencí pohybu, kde hrozí, že se účastníci výkladu od lektora vzdálí a navzájem se ztratí z dohledu. V takové situaci může účastník výkladu prostřednictvím mikrofonu svého lektora snadno kontaktovat a následně nalézt.

TOUR2R - Obousměrný bezdrátový přijímač průvodcovského systému TOUR2 pro posluchače. Tvoří ho přijímač a sluchátko. Přijímač umožňuje obousměrnou komunikaci s vysílačem pomocí vestavěného mikrofonu a tlačítka PTT na těle přijímače. Současně může vysílat pouze jeden přijímač a slyšet jej je ve vysílači a také ve všech přijímačích na stejném kanálu. Přijímač má jednoduché a intuitivní ovládání prostřednictvím LCD displeje, který zobrazuje číslo kanálu, stav baterie a hlasitost. Tlačítka přijímače umožňují ovládání zapnutí/vypnutí/mute, nastavení hlasitosti a volbu kanálu.

 

TOUR2T-  Obousměrný bezdrátový vysílač průvodcovského systému TOUR2 pro průvodce. Tvoří ho tělový vysílač a mikrofon se sluchátkem. Na mikrofonu se nachází AUX vstup (jack 3,5 mm) pro připojení externího zdroje zvuku určeného k vysílání. Vysílač má jednoduché a intuitivní ovládání prostřednictvím LCD displeje, který zobrazuje číslo kanálu, stav baterie a hlasitost. Tlačítka přijímače umožňují ovládání zapnutí/vypnutí/mute, nastavení hlasitosti a volbu kanálu.

 

 

 

Synchronizační sada TOURKS

Pro správné spárování jednotlivých vysílačů a přijímačů je nutná synchronizační sada. Tato automaticky upravuje provozní kanál zařízení TOUR1T, TOUR1R, TOUR2T a TOUR2R připojených k nabíječce TOURC-12 nebo TOURC-35.

 

Nabíjecí stanice

V případě, že disponujete více vysílači a přijímači, se kterými potřebujete operativně pracovat, k systému lze zakoupit velmi užitečnou nabíjecí stanici, která umožňuje nabíjení až 35 zařízení současně.

V naší nabídce naleznete 2 typy nabíjecích stanic:

  • TOURC-12 - nabíjení 12 zařízení současně
  • TOURC-35 - nabíjení 35 zařízení současně

 

Systém ALTA-VOZ

Systém ALTA-VOZ je chytrý elegantní systém vhodný v situacích, kdy je třeba zabezpečit kvalitní stejnosměrný přenos zvuku. přednášky, školení či různé druhy výkladu. Celý systém funguje nezávisle na síti díky čemuž je zajištěn volný pohyb lektora. Velkou výhodou tohoto systému je také možnost nahrávání zvuku ve formátu MP3 během přednášky.

ALTA-VOZ se skládá z náhlavního mikrofonu a zesilovače s reproduktorem, který je určen k upevnění kolem pasu pomocí pásku, který je součástí balení. V případě, že systém právě nepoužíváte, můžete jej bezpečně uschovat do pouzdra, které je rovněž součástí balení. Systém vydrží v nepřetržitém provozu fungovat až 9 hodin, přičemž jeho následné dobíjení je zajištěno prostřednictvím přiloženého micro-USB kabelu. Systém je opět zcela nabit během zhruba 3 hodin.

V naší nabídce naleznete 2 modely ze série ALTA-VOZ:

Základní rozdíl mezi těmito dvěma modely je v typu mikrofonů. Oba tyto modely obsahují náhlavní kabelový mikrofon, ALTA-VOZ-W30 však ještě navíc obsahuje i náhlavní bezdrátový mikrofon.

ALTA-VOZ-30

sprievodcovsky system alta-voz

ALTA-VOZ-W30

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze